Prin intermediul blogului nostru ne dorim sa explicam pe cat mai mult posibil serviciile pe care le oferim, astfel incat sa fie de interes, dar si intelese de voi. Astazi ne abatem din drum asupra procesului prepress. Ce este? Cum se realizeaza? Este impartit in mai multe etape? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care vom raspunde astazi pentru voi.

Ce inseamna prepress pe intelesul tuturor?

Atunci cand vorbim de prepress ne referim la intrega gama de cicluri si metode aferente, folosire inainte de a da start tiparirii definitive. Prespress este un termen de specialite, insa nu spune nimeni ca nu il poti folosi si tu.

Despre ce cicluri si metode este vorba? Ei bine, vorbim de pozitionarea materialului tiparit intr-un design tipografic specific, de creatie, realizarea placilor folosite la imprimare, purtarea imaginilor sau a formelor, dupa caz, dar si pregatirea pentru montajul final pe un suport spefic de imprimare. Mai vorbim si de operatiuni de cosmetizare: ajustarea imaginii si a textului astfel incat documentul tiparit sa fie unul inalt calitativ, intocmai cum tu din pozitia de client iti doresti.

Ce activitati cuprinde prepress?

Exista doua activitati de baza, componente ale activitatii prepress. Vorbim de pre-flight si proof. Iti oferim informatii cheie despre fiecare in parte in randurile ce urmeaza.

  1. Pre-flight

Procesul de pre-flight incepe imediat dupa realizarea machetei. Prin pre-flight se verifica rezolutia imaginilor din macheta, dimensiunile machetei (acestea trebuie sa fie intocmai cu ceea ce tu iti doresti), felul in care fonturile arata (culorile trebuie alese corect si cu grija), dar si daca sunt utilizate codurile corecte de culori, indiferent daca vorbim de Pantone, RGB sau CMYK.

  1. Proof

Proof-ul este de fapt primul material cu care tu intri in contact, inainte ca noi sa dam drumul tiparii in masa. Ai mare nevoie de el pentru ca doar asa poti compara culorile prevazute pe ecranul LCD cu cele din print. Tot asa poti verifica si ordinea paginilor, dar si daca plierea este corecta.

Ai nevoie de un proof atunci cand vorbim de materiale complexe si costisitoare precum carti, planuri, bannere, mape, flyere, pliante, manuale si nu doar atat.

Dupa ce esti de acord cu proof-ul primit, nu mai ramane decat sa dam drumul tiparirii in masa.

Revino in cadrul primei pagini pentru a intra in contact cu toate informatiile cu privire la serviciile pe care ti le putem oferi.

De asemenea, nu ezita sa ne contactezi pentru suport si sfaturi utile, dar si pentru o colaborare eficienta: https://rainer-press.ro/contact/.