Bun venit in lumea printului, a tipografiei!

Avem o multime de detalii de pus la punct. Astazi detaliem despre tipografia offset.

Ca metoda de tipar, tipografia offset este recomandata pentru tiraje mari. Desi evolutia acestei nise face ca astazi sa putem vorbi si despre alte variante, cand vine vorba de tiraje mari ramane valabila metoda clasica, tipografia offset. Vorbim in fond despre modalitatea de a imprima o imagine color pe hartie, de transfer de cerneala lichida pe o suprafata intermediara si apoi pe un suport final.

In acest procedeu este folosit un cilindru intermediar. Acesta are rolul de a prelua cerneala de pe placa tipografica, ulterior fiind posibil si transferul pe suport.

De ce tipografia offset

Aparte de variantele existente, orice client este interesat de o metoda profi ce aduce si avantaje. Asadar recomandam tipografia offset pentru ca:

  • Costurile implicate sunt mai rentabile pe masura ce tirajul este unul mai mare.
  • Pot fi tiparite formate mari.
  • Pot fi folosite culori diverse.

De regula tirajul mare inseamna in medie 3.000-5.000 de exemplare. Calitatea este si ea un avantaj, mai cu seama cand veti colabora cu noi. Este sa spunem cartea noastra de vizita.

Ce metoda de printare sa alegeti?

Atunci cand un client ne trece pragul, intrebarea fireasca este despre ce metoda de printare sa aleaga. Specialistii nostri vor face recomandarea corespunzatoare in functie de situatia data. Va primi asadar recomandarea tiparirii offset in conditiile in care numarul produselor printate va fi unul mai mare. Marele avantaj este cel de costuri implicate, in raport cu tirajul. Desigur, durata de executie poate fi mai mare, de cateva zile, dar acest aspect nu trebuie neaparat trecut in lista de inconveniente.

Metoda potrivita este rezumata in cele din urma la tipul de lucrare. Daca nici timpul nu este unul urgentat, cu atat mai bine. Tiparul offset va fi si recomandarea noastra. Alegem metoda potrivita in functie de cantitate si calitate, de tiraj, de preturi. Interesul este sa obtinem un rezultat bun, ce tine cont si de echilibrul costurilor, mai ales cand volumul mai mare de material ce trebuie printat implica oricum costuri mai mari.

De mentionat ca la Reiner Press utilajul Heidelber SpeedMaster produce 15.000 printuri pe ora. Asadar timpul de executie este unul mai scurt, fata de alte metode de print.

Pentru estimari de preturi si nu numai, va asteptam si in cadrul paginii noastre, https://rainer-press.ro/, cu detalii. Fie ca aveti nevoie de brosuri, cataloage, de reviste etc. va asteptam la Rainer Press pentru a obtine calitatea dorita la costuri controlate.